Tips voor scheren

Iedere man en vrouw heeft er last of plezier van: lichaams- en gezichtsbeharing. En hoewel bewust sommigen kiezen voor een flinke haardos, gaan veel mensen voor een gladgeschoren huid. Vooral voor die laatste groep zijn wij op zoek gegaan naar tips voor het scheren. Heb jij nog meer tips, laat het ons dan zeker weten!

Geïrriteerde huid na het scheren

Behalve de sneetjes in je huid, is weinig zo vervelend als een geïrriteerde huid na het scheren. Ieder huidtype is anders en heeft een andere aanpak nodig op het gebied van scheren. Heb je bijvoorbeeld een gevoelige huid, dan is het belangrijk om de juiste scheerproducten te kiezen. Onze tip is om voor producten met natuurlijke ingrediënten te gaan, omdat deze vaak minder uitslag en jeuk veroorzaken. Daarnaast kan je huidirritatie grotendeels voorkomen door een scherp scheermesje te gebruiken. In veel gevallen worden scheermesjes nog te lang gebruikt. Hoe vaak je het mesje moet vervangen hangt natuurlijk van de frequentie waarmee je scheert af. Wanneer je het mesje elke twee weken vervangt, zit je zeker goed. Na afloop van je scheerbeurt is het bovendien slim om je scheermesje te drogen, zodat deze minder makkelijk roest. Aan de echte pro's raden wij aan om een open scheermes te gebruiken. Vanwege het onderhoud en de techniek die deze scheermethode vereist, gebruiken wij zelf liever onze standaard scheermesjes. 

Open scheermes

Scheerproducten

Met alle beschikbare scheerproducten raak je snel het overzicht kwijt. Daarom zetten wij de belangrijkste voordelen van crèmes, zepen en oliën op een rij. Natuurlijk is het aan jou om een keuze te maken. 

Scheerolie

  • Je kan je huid gewoon zien tijdens het scheren. Dit betekent dat je beter ziet welk deeltje je al gehad hebt en welke vooral nog niet.
  • Olie wordt makkelijker opgenomen door de huid. Tijdens de oorlog die scheren heet, kan dit een verzachtend effect bieden. 
  • De haartjes worden zachter door scheerolie, waardoor ze makkelijker te verwijderen zijn.

Scheercrème

  • Door de zachte substantie is scheercrème eenvoudig aan te brengen op de huid. Daarnaast is deze vaak schuimender.
  • Crème is geschikt voor een droge huid. 
  • Meestal heeft een crème een sterkere geur, wat voor de scheerbeleving en het effect erna veel prettiger is.

Scheerzeep

  • Het belangrijkste van scheerzeep is volgens ons dat het langer mee gaat en daarom veel duurzamer is.
  • Je moet je huid actiever inmasseren als je scheerzeep gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je huid al meer geactiveerd en doorbloed is. Zowel tijdens als na het scheren heeft dit een positieve werking. 
  • Net zoals de crème zorgt de zeep ervoor dat de vettige laag op je huid wordt verwijderd. Hierdoor zal de huid na het scheren veel zachter aanvoelen.

Scheerrituelen 

's Morgens opstaan, persoonlijke verzorging, dagelijkse activiteiten en ga zo maar door. Iedereen heeft eigen rituelen en scheren is daar zeker een van. Omdat rituelen doorgaans niet van de een op de andere dag veranderen, verwachten we dit ook niet van jou. Desalniettemin willen wij je graag meenemen in ons ritueel. Maar wees gewaarschuwd: met deze gewoonte kan scheren zomaar een hoogtepunt van je dag worden. 

Scheren ritueel in de ochtend of avond

Voorafgaand aan het scheren kun je alvast beginnen met een grondige reiniging van de huid. Gebruik hiervoor een natuurlijke zeep, waardoor alle vuiligheid van je huid verdwijnt en je zorgt voor een optimaal moment om te scheren. Gebruik lauw tot warm water om de poriën in je huid open te laten staan. Na het voorbereiden van je scheerbeurt, gaan we door naar de volgende stap. Je brengt jouw favoriete product aan om de plek die je gaat scheren. Masseer het goed in en zorg ervoor dat je het hele scheeroppervlak ingesmeerd hebt. Wacht eventjes tot je gaat scheren. Pak je scheermesje erbij. Dit kunnen verschillende soorten zijn, maar uiteindelijk hebben ze allemaal een scherpe kant en die moet je gebruiken. Wanneer je een open scheermes gebruikt, dan moet je deze schuin op je huid plaatsen voor een optimaal resultaat. Trek je huid strak en scheer tegen de haargroei in. Hierdoor krijg je het optimale resultaat bij het scheren van een harig plekje. Je gaat alle plekken langs en probeer niet te vaak over hetzelfde stuk te gaan. Dit is met een goede houding en een goed scheermes namelijk niet nodig. Wanneer je te vaak herhaalt, dan kan je uiteindelijk een zeer droge huid krijgen. Tussen elke 2 tot 3 scheerbewegingen spoel je het mesje af, dit om resten te verwijderen en een optimaal effect te krijgen. 

Na het scheren spoel je de huid nog eens af. Dit begint met lauw water, maar je eindigt met koel water om de poriën weer te sluiten. Wanneer je daarna met een schone handdoek je huid hebt gedroogd, dan komt één van de belangrijkste onderdelen van het scheren: de verzorging achteraf. Je kan kiezen voor een huidcrème om droogte tegen te gaan, maar dit kan zorgen dat je huid te vet wordt. Gebruik daarom een aftershave crème of balsem en wrijf dit goed op je huid. Op deze manier zorg jij ervoor dat je iedere dag de vrouw of man van de dag bent, met een heerlijke huid. 

Verantwoord scheren voor je portemonnee 

Scheermesjes vinden is al lang geen kunst meer. Maar hoe vind je je weg door alle prijzen en nog belangrijker, hoe vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding? Uitgaande van het idee dat je ongeveer twee weken doet met je scheermesjes, kost scheren ongeveer 180 euro per jaar bij een van de duurdere merken. Er zijn ook verschillende merken die een abonnementsvorm aanbieden. Voor deze mesjes ben je ongeveer 120 euro per jaar kwijt. Jammer genoeg hebben wij meerdere artikelen gelezen waarin wordt gesteld dat de kwaliteit van deze mesjes lager is en de uiteindelijke kosten dus niet lager zijn. Verder zijn er veel winkels die scheermesjes van ongeveer 1,50 per stuk aanbieden. Deze zijn slechts twee keer te gebruiken, dus een prima alternatief voor iemand met een trage baardgroei. Is het een aanrader? Wij zouden het niet doen. 

Bij ons kan je safety razors verkrijgen. Het standaardmesje kost 33,95 euro, maar hierbij krijg je alvast 5 mesjes om de eerste periode te kunnen testen. Als je helemaal tevreden bent, kan je door blijven gaan en enkel de mesjes aankopen. Dit zijn 5 mesjes voor een bedrag van 3,99. Je bent dus nog geen euro kwijt voor mesjes die zeker 2 weken meegaan. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat deze mesjes fijn zijn in gebruik en ideaal voor het scheren. 

Heerlijk scheren voor de natuur

Mede doordat veel van de mesjes na gebruik weggegooid worden, is er in de afgelopen jaren een beweging richting duurzaam scheren ontstaan. 

Safety Razor Duurzaam Scheren

Safety razors zijn scheermesjes die er stijlvol uitzien en ook nog eens goed voor het milieu zijn. Voeg daar de zeer betaalbare prijzen aan toe en je hebt een perfect alternatief voor wegwerpmesjes. Het aantal mesjes dat vervangen moet worden is klein en bovendien worden ze gemaakt van materiaal dat volledig gerecycled kan worden. Daarnaast kan je met de basismodule jaren uit de voeten. Dus wil jij goed zijn voor jezelf, je huid en je omgeving? Koop dan bij ons jouw attributen voor een heerlijk scheerritueel.  

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd