Cannabis en hennep

Cannabis en hennep: de laatste jaren is er ontzettend veel over geschreven. Toch worden deze termen regelmatig door elkaar gebruikt. Daarom geven wij jou graag wat meer uitleg. Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, dan horen wij die graag. Informatie over CBD vind je op deze pagina

Hennep

Om je een goede uitleg van onze producten te geven, moeten we beginnen bij het begin. Alle producten van Bath & Buds zijn, direct of indirect, gelinkt aan de hennepplant. Deze plant is op haar beurt weer familie van de Cannabis Sativa L. Ook de wiet of marijuana die voor recreatieve doeleinden wordt gebruikt is onderdeel van deze familie. Desondanks mogen de planten zeker niet door elkaar worden gehaald, omdat ze niet dezelfde bestanddelen bevatten. Waar industriële hennep een zeer laag THC-percentage heeft (de stof met een psychoactief effect), geldt voor wiet het tegenovergestelde. In Europa wordt industriële hennep op grote schaal geteeld, hoewel de Europese Unie enkel planten met en THC-waarde van minder dan 0,2% toestaat. 

De hennepplant is verder een uitstekend voorbeeld als het gaat om duurzaamheid, omdat vrijwel de gehele plant gebruikt kan worden. 

Zaden 

De zaden van hennepplanten zijn zeer voedzaam en bevatten vele nuttige stoffen, zoals: 

  • Exogene eiwitten. Deze eiwitten kunnen wij enkel verkrijgen door voeding.
  • Omega 3, 6 en 9. Hoewel de meeste mensen deze voedingsstoffen associeren met vis, bevatten hennepzaden deze ook. 
  • Vitaminen zoals C, E, B1, B2, B3 en B6
  • Een enorme hoeveelheid aan vezels. 

Vezels 

In de barst van de stengel zitten zeer veel vezels. Aan het einde van de negentiende en twinstige eeuw werd hennep verbouwd voor de textiel. Mede door de opkomst van andere textielsoorten is deze plant nu voornamelijk aanwezig in touw en canvas voor schepen. Toch zie je tegenwoordig meer en meer henneptextiel, doordat het duurzaam verbouwd kan worden en textiel van hennep lang mee gaat.