Bath & Buds en Duurzaamheid

Voor Bath & Buds is het vanzelfsprekend: persoonlijke verzorging gaat hand in hand met het welzijn van de wereld om ons heen. Wij beschouwen hennep als aanjager van de duurzame revolutie. Niet alleen kunnen alle onderdelen van de plant gebruikt worden, ook het verbouwen van dit gewas gebeurt op milieuvriendelijke wijze. Lees hier meer over onze weg naar duurzaamheid. 

Duurzame producten

De producten die wij aanbieden zijn van nature duurzaam. Wist je bijvoorbeeld dat hennepplanten veel minder water nodig hebben dan de meeste andere gewassen? Bij Bath & Buds willen we naast CBD-olie en balsem in de toekomst ook andere producten aanbieden die afkomstig zijn van de henneplant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan textiel. Door ernaar te streven dat 100% van de plant gebruikt wordt, laten wij als Bath & Buds niets verloren gaan. 

Daarnaast zijn onze leveranciers met zorg uitgekozen. Zij dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat er geen dierlijke producten worden gebruikt en werken daarom enkel met plantaardige en organische producten. Ook kwaliteit is van groot belang. Onze leveranciers produceren niet enkel volgens de wettelijke richtlijnen, maar gaan verder dan dat. Tenslotte zullen wij er alles aan doen om de gehele keten te verduurzamen, samen met onze partners. Zo kan je er als klant op rekenen dat een aankoop bij Bath & Buds een bewuste keuze is en de aarde een aangename plek blijft.

Verzending van onze producten 

Wij snappen als geen ander dat een webshop voordelen biedt, maar zeker ook nadelen. Onze producten moeten allemaal verzonden en verpakt worden. Dit zijn allemaal verplaatsingen die een ecologische voetafdruk achterlaten. Bath & Buds zoekt altijd naar distributiepartners die zich bekommeren om het mileu. Waar mogelijk proberen wij het aantal verplaatsingen van onze producten uiteraard tot een minimum te beperken. 

Wat wij concreet zelf doen? Ten eerste beperken wij het gebruik van (plastic) verpakkingen. Onze producten worden geleverd zoals ze zijn: no-nonsense en zonder onnodige toegevoegde materialen. En ook onze verzenddozen zullen altijd van gerecycleerd karton zijn. Bovendien ontvang je geen papieren factuur bij je bestelling. Dit lijkt misschien een kleine inspanning, maar op termijn besparen we op deze manier veel papier. 

Recycleren van producten Bath & Buds

Wij geloven dat je bewust moet omgaan met de spullen die je hebt. Wanneer je flesje leeg is, probeer dan eens te denken aan een andere toepassing. Misschien komt het wel van pas in de keuken of kan je er een decoratiestuk van maken. Via onze sociale media geven we je graag inspiratie om creatief met je verpakkingen om te springen.